El Dr. Jordi Montero (esquerra) amb el Dr. Capdevila al final de la conferència

“Hem d’aprendre a acariciar”. Aquest podria ser el resum final de la conferència del Dr. Jordi Montero, facultatiu del servei de Neurologia i Neurofisiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que el dijous va voler acomiadar-se dels seus companys amb una sessió clínica sobre la neurofisiologia de les carícies i el perquè són tant importants en l’àmbit sanitari. La sala d’actes es va omplir de gom a gom per celebrar la jubilació d’un professional que deixa enrere 41 anys de feina a l’hospital. Abans i després de la conferència, el doctor va atendre una desena de mitjans de comunicació atrets per aquesta reivindicació científica de les carícies.

El Dr. Montero va defensar que el segle XXI serà el segle de les emocions i va recórrer a diferents arguments (des de la teoria de l’evolució darwiniana fins a la ressonància magnètica funcional) per demostrar com en els humans el contacte físic tàctil trasllada emocions directament a l’àrea límbica del cervell. Per això, va dir, quan una persona fa un somriure franc o un somriure forçat, s’activen àrees del cervell diferents.
La seva va ser una exposició magistral que va acabar demanant als professionals de l’hospital que toquin els seus pacients a la consulta, la planta, la UCI… “L’abraçada és el genèric dels ansiolítics”, va concloure. I la sala en ple va retre-li un llarg i emotiu aplaudiment.
Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email