El Dr. Antoni Martínez Amenós, cap de la Secció d’Hipertensió Arterial del Servei de Nefrologia, va ser ponent, el passat 5 d’octubre, d’una sessió extraordinària de l’Hospital, en què va pronunciar la conferència titulada La hipertensió arterial com a factor de risc cardiovascular. Caldria revisar el paradigma actual?

El Dr. Martínez Amenós pronuncia una conferència sobre hipertensió arterial coincidint amb la seva jubilació

Aquesta sessió va servir, al mateix temps, d’homenatge i comiat per a aquest especialista, que aquests dies es jubilarà després d’una llarga trajectòria en el nostre Hospital, on sempre ha estat en l’avantguarda de l’estudi i l’abordatge de la hipertensió arterial.

Durant la conferència, el Dr. Martínez Amenós va realitzar una sèrie de reflexions al voltant del grau encara deficient de control d’aquest factor de risc en la nostra societat, i al voltant del fet que es parla encara d’hipertensió arterial primària o essencial, és a dir, sense causa coneguda, en el 95 % de tots els casos.

El Dr. Martínez Amenós es va preguntar si no és el moment de canviar el punt de vista i donar més importància al component neurogènic d’aquest factor de risc. En aquest sentit, va posar sobre la taula, entre altres dades, els diversos estudis que avalen el paper de l’estrès com a inductor d’hipertensió, així com la freqüent presència, en els pacients visitats, de factors suggestius de conflictivitat emocional.

Si voleu accedir a la seva presentació, cliqueu aquí.

Octubre 20111

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email