El Dr. Manel Gené Badia, metge del treball de la Unitat Bàsica de Prevenció de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha estat nomenat aquest mes de juliol director del Departament de Salut Pública de la Universitat de Barcelona.

El Dr. Gené, que és especialista en Medicina del Treball i en Medicina Legal i Forense, exerceix com a metge del treball en el nostre Hospital des del 2001. En l’àmbit acadèmic, és professor titular des del 1988 i cap d’estudis de l’Escola Professional de Medicina del Treball de la UB des del 1992. Va ser acreditat catedràtic de Medicina Legal i Forense per l’ANECA el 2010.

El Dr. Manel Gené, nomenat director del Departament de Salut Pública de la Universitat de Barcelona

Ha publicat nombrosos articles indexats, llibres i capítols de llibre, i és membre del consell editorial de diverses revistes científiques. També és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, president de la Comissió d’Investigació i Docència de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (Conselleria de Justícia) i patró de la Fundació Hospital de L’Esperit Sant de Santa Coloma.

L’actual Departament de Salut Pública de la UB va ser creat l’any 1986. Està estructurat en les unitats de Bioestadística, Història de la Medicina i Ètica Mèdica, Medicina Legal i Forense, Medicina Preventiva, Medicina del Treball i Toxicologia, cadascuna amb una àmplia autonomia de funcionament.

Les llicenciatures que ofereix són les de Medicina i Cirurgia, Odontologia, Criminologia, Farmàcia, Biologia, Ciències Ambientals, i Ciència i Tecnologia dels Aliments. A més, ofereix els graus d’Odontologia, Criminologia, Criminologia i Política Criminal i Podologia, així com la diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica, a més de nombrosos màsters i doctorats.

La seva activitat es completa amb un ampli ventall de línies de recerca en els camps de la genètica forense, la patologia forense, el dret mèdic, la medicina del treball, l’ètica mèdica i la toxicologia.

Setembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email