El Dr. Grinyó presideix la IV reunió d’un grup internacional d’estudi de la teràpia cel·lular aplicada al trasplantament

El Dr. Josep M. Grinyó, cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i catedràtic de Medicina de la UB, va presidir, els passats dies 19 i 20 d’octubre, la quarta trobada del grup Mesenchymal Stem Cells in Solid Organ Transplantation (MiSOT). El grup MiSOT, format per membres d’arreu d’Europa i també dels EUA, es va crear l’any 2008. Des d’aleshores, s’han organitzat tres edicions d’aquesta trobada d’experts, a Ratisbona (Alemanya), Rotterdam (Països Baixos) i Lovaina (Bèlgica), que han donat lloc a dues publicacions de ressò internacional a la revista Transplantation. La reunió es va desenvolupar a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB.

MiSOT és una agrupació sense ànim de lucre que aglutina els grups i centres de recerca interessats a investigar i implementar la teràpia cel·lular amb cèl·lules mesenquimàtiques en el tractament del rebuig del trasplantament d’òrgans sòlids. Actualment, s’estan fent els primers passos d’aquestes aplicacions a la medicina clínica, així com els primers estudis clínics amb pacients trasplantats per tal d’avaluar-ne la seguretat i l’eficàcia. Durant la reunió, es van presentar resultats inicials d’aquests estudis clínics i es van tractar diversos exemples de recerca bàsica i dels nous mecanismes d’acció descoberts.

La recerca amb cèl·lules mesenquimàtiques en trasplantaments, a més de generar coneixement científic, pot derivar en pautes de minimització d’immunosupressors clàssics amb una atenuació de la comorbilitat associada a aquestes teràpies. D’altra banda, el fet d’assolir l’estat d’acceptació de l’empelt reduint els mecanismes clàssics d’immunosupressió, millorarà la tolerància clínica d’aquests tractaments i en reduirà el cost econòmic.

Desembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email