El Dr. Fernando Contreras lidera la participació de l'HUB en una recerca sobre els factors de risc de la recaiguda en esquizofrènia

Un grup d’investigadors de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’IDIBELL participen en l’estudi Determinantes clínicos y neurobiológicos de segundos episodios de esquizofrenia. Estudio longitudinal de primeros episodios psicóticos, que ha estat finançat en la darrera convocatòria del Fondo de Investigación Sanitaria (FIS).

Es tracta d’un estudi coordinat en què participen 15 centres clínics de la xarxa CIBERSAM (Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental), entre els quals l’Hospital Universitari de Bellvitge, i que preveu reclutar uns 300 pacients. L’investigador principal és el Dr. Miguel Bernardo, de l’Hospital Clínic. L’investigador principal del grup de l’HUB-IDIBELL és el Dr. Fernando Contreras, en el marc del grup de recerca en psiquiatria que lidera el Dr. José Manuel Menchón.

Aquest projecte té com a antecedent una investigació de la mateixa xarxa de centres sobre primers episodis psicòtics. Tant aquell primer projecte com l’actual han merescut les beques més quantioses de l’Instituto de Salud Carlos III dedicades a la psiquiatria, en les seves respectives convocatòries.

En aquest cas, l’estudi seguirà, durant tres anys, una cohort de pacients en remissió després d’un primer episodi psicòtic d’esquizofrènia, per tal de determinar les variables relacionades amb les recaigudes. Així, s’estudiaran variables com ara els paràmetres cognitius, els paràmetres biològics, les exploracions de neuroimatge, el compliment i l’adherència al tractament, la salut física, o cosum de tòxics, entre d’altres.

S’espera que els resultats obtinguts puguin ajudar a la prevenció de la recaiguda en les persones que han patit un episodi d’esquizofrènia.

Març 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email