El passat 11 de novembre, l’Hospital Universitari de Bellvitge va celebrar un acte d’homenatge i comiat al Dr. Eduard Castells, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca del nostre Hospital fins a la seva jubilació, el passat 30 de setembre.

L’acte va ser inaugurat pel director mèdic de l’HUB, Dr. Albert Salazar, i va comptar amb la intervenció d’una dotzena de representants de diferents estaments, cadascun dels quals va glossar des de la pròpia perspectiva la trajectòria, els valors i la figura del Dr. Castells.

El mateix Dr. Castells va prendre després la paraula per compartir amb els assistents algunes de les seves vivències personals i professionals de la seva dilatada carrera. Va tancar l’acte el Dr. Carles Fontanillas, actual cap del Servei de Cirurgia Cardíaca.

Per veure un recull fotogràfic, cliqueu aquí.

Eduard Castells ha estat vinculat al nostre centre des dels seus inicis, primer com a cap clínic i, des de l’any 1988, com a cap de servei. La seva trajectòria ha estat cabdal per marcar el Servei de Cirurgia Cardíaca amb una empremta indeleble d’esforç, responsabilitat i rigor científic.

És de tots coneguda la seva contribució en la introducció i el desplegament en el nostre país de procediment pioners com ara les tècniques de revascularització coronària o la cirurgia conservadora de la vàlvula mitral. Cal remarcar també que, sense la seva actuació disciplinada i tenaç, l’Hospital probablement no disposaria d’un programa de trasplantament cardíac, ni seria líder a l’Estat en la implantació de dispositius d’assistència ventricular mecànica.

En tots aquests camps ha tingut una actuació significada que han posicionat el Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari de Bellvitge amb un perfil innovador en el marc de l’Estat.

Així mateix, ha compaginat aquesta destacada activitat assistencial i investigadora amb l’activitat docent com a professor associat de Cirurgia de la Universitat de Barcelona.

__________________________________________________

Notícies relacionades

L’implantament del primer cor artificial situa l’Hospital de Bellvitge en el centre de l’actualitat informativa (02/07/2007)

El Dr. Eduard Castells i la Sra. Cinta Barberà obren el cicle de divulgació de la pràctica quirúrgica ‘A cor obert’ (16/05/2008)

El Dr. Eduard Castells intervé com a ponent en el congrés EuroScience Open Forum (ESOF) (25/07/2008)

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email