El passat dimecres 7 de maig, la tortosina Maria Cinta Barberà, receptora del primer cor artificial implantat a l’Estat espanyol, i el Dr. Eduard Castells, cirurgià que la van operar a l’Hospital Universitari de Bellvitge, van participar a Tarragona en la primera de les sessions del cicle de divulgació de la pràctica quirúrgica A cor obert, organitzades per la Fundació Caixa Tarragona.

Durant la sessió, el Dr. Castells i la Sra. Barberà van conversar amb els assistents al voltant de diferents aspectes de l’experiència d’una intervenció quirúrgica, tant des del punt de vista del professional com del pacient.

El cicle A cor obert està destinat a resoldre alguns dels dubtes del públic en general sobre les noves tendències quirúrgiques, les situacions que envolten una operació, o el paper del personal sanitari, i comptarà amb la presència de nombrosos cirurgians de reconegut prestigi d’hospitals catalans, així com altres professionals i pacients.

La doble intervenció a què va ser sotmesa la Sra. Barberà a l’Hospital Universitari de Bellvitge va consistir, en primer lloc, en l’implantament d’una turbina axial de 120 mil·límetres de longitud per 30 de diàmetre, anomenada INCOR, que substituïa el funcionament del ventricle esquerre del cor. Aquest dispositiu permetia per primera vegada realitzar un suport de la funció cardíaca sense límit temporal.

Posteriorment, els cardiòlegs van constatar que l’activitat del dispositiu artificial havia permès millorar molt significativament la funció del cor de la pacient, amb l’expectativa que pogués continuar funcionant sense ajuda mecànica. Aquest fet, unit als riscos i les incomoditats del manteniment i el monitoratge de l’implant, van aconsellar procedir a la seva extracció.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: Cicle de divulgació de la pràctica quirúrgica 'A cor obert'

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email