El Dr. Carles Ferré fa una estada a l'Índia en el marc de la col·laboració amb la Fundació Vicenç Ferrer

En el marc de la col·laboració entre la Fundació Vicenç Ferrer i l’Hospital Universitari de Bellvitge, el Dr. Carles Ferré, responsable mèdic de la Unitat de Curta Estada d’Urgències, ha fet una estada d’un mes a l’Hospital de Bathalapalli (Índia).

L’hospital fou fundat l’any 2000 i disposa de 329 llits amb les especialitats bàsiques a més d’Unitat de Cures Intensives (actualment a càrrec de la Dra. Laura Sànchez, exresident de Medicina Intensiva de l’Hospital de Bellvitge), i presta atenció sanitària especialment als sectors més desafavorits de la població a l’estat d’Andra Pradesh al sudest del país.

Amb circuits diferenciats per a les urgències pediàtriques i gineobstètriques, el Servei d’Urgències per a adults disposa d’una àrea anomenada Casualty per a la primera valoració i d’una unitat de suport (Intensive Treatment Unit) per a tractament i estabilització de malalts majoritàriament amb patologia mèdica però també quirúrgica. El Dr. Ferré, durant la seva estada, ha assumit l’atenció dels malalts d’aquesta unitat de suport en coordinació amb els especialistes de l’hospital.

L’activitat a la Unitat de Suport a Urgències de l’Hospital de Bathalapalli, en un període de tres mesos, ha estat de 293 casos tractats, el 60% dels quals homes i el 40% dones, amb un rang d’edat de 5 a 85 anys i una edat mitjana de 39,7 anys. Els diagnòstics més freqüents han estat gastroenteritis (12,3%), febre (11,6%), intoxicació per organofosforats (10,6%), denge (7,1%) i febre més trombopènia (6,8%).

Barcelona 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email