Antoni Andreu

Antoni Andreu

Aquest 23 de febrer, el Departament de Salut de la Generalitat ha nomenat el Dr. Antoni Andreu director general de Recerca i Innovació en Salut. Aquest nou càrrec l’obligarà a deixar la direcció de la Gerència Territorial Metropolitana Sud. El Dr. Rafael Máñez, director assistencial de l’Hospital Universitari de Bellvitge, assumirà les tasques de gerència temporalment fins que no es nomeni un nou gerent.

Nascut a Barcelona el 1960, el Dr. Andreu és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctor en Medicina per la UAB, especialista en bioquímica clínica per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i expert en genètica.

Va treballar a l’HUVH com a facultatiu especialista del Servei de Bioquímica fins al 1998, any en què es va traslladar al Houston Merritt Clinical Research Center del Columbia Presbiterian Medical Center (Universitat de Columbia, Nova York) per treballar en l’àmbit de la genètica de les malalties neuromusculars.

L’any 2001 va ser nomenat responsable del Laboratori de Genètica de Malalties Neuromusculars de l’HUVH. De 2006 a 2010 va ocupar el càrrec de coordinador de recerca en neurociències de Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el 2011 va passar a ser cap de secció del Servei de Bioquímica de l’HUVH i director del Programa de medicina molecular del mateix hospital.

L’any 2012 va ser nomenat sotsdirector general d’Avaluació i Foment de la Investigació de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) on, des de març de 2013, va ocupar la Direcció General fins el març de 2015 que va ser nomenat gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge i gerent territorial de la Regió Metropolitana Sud de l’ICS.

Ha format part del Comitè Científic sobre la malaltia de l’Ebola creat pel Govern espanyol, també ha estat investigador en diversos projectes nacionals i internacionals en el marc del Pla nacional de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i), i en les convocatòries de recerca de la Comissió europea; coordinador de grup de la Xarxa Temàtica d’Investigació Cooperativa de Malalties Mitocondrials de l’ISCIII; coordinador de grup al Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares; director de diverses tesis doctorals, i autor de més de 150 publicacions científiques internacionals de l’àrea de la genètica.

Ha rebut set premis d’investigació en aquesta mateixa àrea, és membre de diversos comitès assessors, científics i d’avaluació tant d’àmbit nacional com internacional en activitats d’R+D+i i és professor en programes universitaris i mestratges en genètica i gestió científica de diverses universitats de l’estat espanyol.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email