El Dr. Alcubierre ha fet una rotació externa al Medical Neuroscience Institute de Charleston (Estats Units)

Durant el seu 4t any de residència de l’especialitat d’Oftalmologia a l’Hospital Universitari de Bellvitge, el Dr. Rafael Alcubierre ha realitzat una rotació externa de dos mesos al Medical Neuroscience Institute de Charleston i, en concret, a la Unitat Retina Consultants of Charleston, a Carolina del Sud (Estats Units).

Aquest centre proporciona atenció especialitzada a una àrea d’aproximadament 600.000 habitants, i el seu equip de retina participa en els principals estudis multicèntrics internacionals dirigits al tractament de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) i altres patologies retinianes mitjançant fàrmacs antiangiogènics.

Compta amb un departament específic dedicat a la recerca i a la cooperació en assajos i estudis clínics, i els seus professionals són autors de nombroses publicacions científiques i llibres de referència en patologia vitreoretiniana, macular i neuroftalmològica.

Durant la seva estada, va poder participar de forma activa en l’examen, el procés diagnòstic, el seguiment i la presa de decisions terapèutiques de les esmentades patologies, i va assistir a més de 50 casos de cirurgia vitreoretiniana.

També va poder apreciar un sistema organitzatiu i econòmic diferent del nostre, amb els seus avantatges i inconvenients, i conèixer un grup d’una qualitat humana excepcional que li va donar una immillorable acollida i un excel·lent ambient de treball.

Aquesta estada formava part del programa de rotacions externes de l’HUB adreçats a completar la formació dels nostres residents tant a nivel professional com personal.

Gener 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email