Entre les modificacions introduïdes, hi ha les noves indicacions de gangli sentinella per incrementar la conservació axil·lar
El passat dijous 15 de maig, va tenir lloc una reunió extraordinària del Comitè de Càncer de Mama en la qual es va portar a terme la renovació del Protocol de la Unitat Funcional de Mama.
Aquest protocol estableix unes directrius que sistematitzen els passos que cal seguir en el tractament de les pacients des del moment en què se’n sospita el diagnòstic. Un dels principals canvis que s’han introduït en el protocol són les noves indicacions de gangli sentinella per tal d’incrementar la conservació axil·lar.
Així mateix, s’han introduït modificacions pel que fa a la definició de les indicacions de la ressonància magnètica nuclear, millores en el circuit de determinació de factors pronòstic, i nous esquemes de quimioteràpia, hormonoteràpia i tractaments amb anticossos monoclonals.
Properament s’editarà aquesta nova versió del Protocol de Mama, la tercera que es farà en el nostre Hospital, moment en què el document es donarà a conèixer a tots els professionals implicats.
La Unitat Funcional de Mama, que coordinen conjuntament l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia, és pionera en l’abordatge integral del càncer de mama, incloent el diagnòstic, l’enfocament terapèutic, l’abordatge quirúrgic i els tractaments complementaris posteriors.
Està formada per patòlegs, cirurgians plàstics, ginecòlegs, oncòlegs i professionals de medicina nuclear i de radiodiagnòstic, i tracta uns 450 casos a l’any.
Cada any es produeixen 1,2 milions de nous casos de càncer de mama al món, dels quals 15.000 a Espanya i 6.000 a Catalunya. Actualment, en el seu tractament es té una especial cura en la conservació mamària, i és en aquest sentit que la biòpsia del gangli sentinella ha provocat un canvi revolucionari en el tractament.
- Identifiquen un nou gen que augmenta el risc de patir càncer de mama
- L’Hospital de Bellvitge, acreditat per a estudis histopatològics en el diagnòstic de càncers ginecològics
- Bellvitge, hospital público pionero en Cataluña en una nueva tecnología que detecta un 30% más de tumores agresivos de próstata que la biopsia clásica
- Bellvitge, hospital públic pioner a Catalunya en una nova tecnologia que detecta un 30% més de tumors agressius de pròstata que amb la biòpsia clàssica
- Se consigue reconstruir la totalidad de la mama afectada por cáncer en una única intervención mínimamente invasiva
Notícies més llegides
- El 75% de les diverticulitis que es consulten…
- 10 consells per prevenir el trastorn de cames…
- Els membres electes de la Junta Clínica de l’…
- Montserrat Figuerola, nova gerent territorial…
- El nou robot Da Vinci d’última generació, ple…
- RELAT-Hos, un projecte que convida als pacie…
- L’Hospital de Bellvitge obre una Unitat Coron…
- L’hospital acull el lliurament d’orles als es…
- Nova senyalització d’accés a serveis de l’hos…
- Entra en funcionament la nova àrea quirúrgica…
Temes
Alzheimer Anatomia Patològica Bellvitge Art Càncer Cardiologia Cor diabetis Diario Médico ELA estudi facultatiu especialista Fondo de Investigación Sanitaria (FIS) Gerència Territorial Metropolitana Sud Hospital de Viladecans Hospital Universitari de Bellvitge HUB ICO ICS ictus IDIBELL infermeria Institut Català d’Oncologia Institut Català de la Salut Instituto de Salud Carlos III insuficiència cardíaca jornada Medicina Intensiva Medicina Interna Medicina Nuclear Nefrologia Neurologia Nota de premsa Oftalmologia Premi Psiquiatria Ràdio Kanal Barcelona recerca Reumatologia rotació Servei de Nefrologia Servei de Psiquiatria The New England Journal of Medicine Universitat de Barcelona Urgències VIH+