Entre les modificacions introduïdes, hi ha les noves indicacions de gangli sentinella per incrementar la conservació axil·lar

El passat dijous 15 de maig, va tenir lloc una reunió extraordinària del Comitè de Càncer de Mama en la qual es va portar a terme la renovació del Protocol de la Unitat Funcional de Mama.

Aquest protocol estableix unes directrius que sistematitzen els passos que cal seguir en el tractament de les pacients des del moment en què se’n sospita el diagnòstic. Un dels principals canvis que s’han introduït en el protocol són les noves indicacions de gangli sentinella per tal d’incrementar la conservació axil·lar.

Així mateix, s’han introduït modificacions pel que fa a la definició de les indicacions de la ressonància magnètica nuclear, millores en el circuit de determinació de factors pronòstic, i nous esquemes de quimioteràpia, hormonoteràpia i tractaments amb anticossos monoclonals.

Properament s’editarà aquesta nova versió del Protocol de Mama, la tercera que es farà en el nostre Hospital, moment en què el document es donarà a conèixer a tots els professionals implicats.

La Unitat Funcional de Mama, que coordinen conjuntament l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia, és pionera en l’abordatge integral del càncer de mama, incloent el diagnòstic, l’enfocament terapèutic, l’abordatge quirúrgic i els tractaments complementaris posteriors.

Està formada per patòlegs, cirurgians plàstics, ginecòlegs, oncòlegs i professionals de medicina nuclear i de radiodiagnòstic, i tracta uns 450 casos a l’any.

Cada any es produeixen 1,2 milions de nous casos de càncer de mama al món, dels quals 15.000 a Espanya i 6.000 a Catalunya. Actualment, en el seu tractament es té una especial cura en la conservació mamària, i és en aquest sentit que la biòpsia del gangli sentinella ha provocat un canvi revolucionari en el tractament.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email