L’investigador i catedràtic de Medicina Nuclear de la Universitat Rabdoud de Nijmegen (Holanda) Wim Oyen va explicar els seus avenços en l’aplicació la tècnica d’imatge per FDG/PET per millorar el diagnòstic de diverses malalties i facilitar el procés de decisió terapèutica en una conferència celebrada el passat 1 de juliol a la sala d’actes de l’HUB, en el marc dels Seminaris IDIBELL.

El catedràtic de Medicina Nuclear holandès Wim Oyen pronuncia una conferència a l’HUB en el marc dels Seminaris IDIBELL

L’obtenció d’imatges del consum de glucosa per part de les cèl·lules és la base de les tècniques FDG/PET. Per exemple, l’existència d’un consum elevat de glucosa per part de les cèl·lules tumorals que augmenten la seva activitat metabòlica permet la detecció d’aquests processos tumorals.

O, com que, en condicions normals, les cèl·lules del cervell i del cor presenten un elevat consum de glucosa, una disminució de la captació d’FDG en aquestes cèl·lules facilitarà el diagnòstic de patologies relacionades amb aquests òrgans.

L’equip de Wim Oyen ha coordinat diversos estudis multicèntrics que demostren que l’FDG/PET és útil per a casos de febre d’origen desconegut, infecció i inflamació cardíaca, espondilitis i casos d’infecció metastàtica.

En aquests últims casos, Oyen ha realitzat un estudi en el qual la utilització d’FDG/PET ha rebaixat les taxes de recaiguda entre un 12 % i un 15 % i, la mortalitat, entre un 20 % i un 35 %, comparat amb individus en què no es va realitzar l’FDG/PET.

Juliol 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email