El campus d’excel·lència internacional HUBc impulsa la creació d’una regió d’innovació en salut

El 22 de març, va tenir lloc a la UB la 3a Assemblea Plenària del HUBc, el campus d’excel·lència internacional de la salut de la Universitat de Barcelona. En el transcurs de la sessió, es va presentar l’estat dels 23 projectes que el HUBc té en marxa actualment, amb un finançament adjudicat de prop de 15 milions d’euros.

També es va aprovar un document per preparar una candidatura per a la creació d’una comunitat de coneixement i innovació (KIC), centrada en l’àmbit de la salut, en el marc de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), i es van presentar els indicadors 2008-2010 per al conjunt de les 26 institucions que formen part d’aquesta agregació.

L’acte, al qual van assistir representants de les entitats que integren el HUBc, entre institucions, centres de recerca, hospitals i ajuntaments, va estar presidit el rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez, i hi van participar el delegat del rector per al HUBc, Dr. Josep Samitier; el vicerector de Recerca, Dr. Jordi Alberch, i el director tècnic d’aquest campus d’excel·lència, Ernest Trias.

A dia d’avui, el HUBc ha adjudicat finançament a 23 projectes, per valor de 14.860.842 €, mitjançant subvencions i crèdits provinents dels programes Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) 2010, INNOCAMPUS 2010 i Enfortiment 2011, atorgats pels ministeris d’Educació, Cultura i Esport i d’Economia i Competitivitat.

La UB gestiona poc més del 50 % del pressupost dels projectes subvencionats. La resta es gestiona mitjançant entitats adscrites al HUBc que coordinen alguns dels projectes aprovats, entre les quals hi ha el campus de l’Alimentació de Torribera, el Consorci Biopol de l’Hospitalet de Llobregat (Biopol’H), la BioRegió de Catalunya (Biocat), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Entre els projectes que es duen a terme, cal destacar la construcció de l’aulari del campus de Bellvitge, un edifici de cinc plantes destinat a acollir aules, laboratoris i altres espais docents i de serveis que es preveu que estigui acabat el gener del 2013. També s’ha aprovat l’organització d’un congrés internacional sobre salut pública i envelliment saludable, coordinat pel professor del Departament de Medicina Alfons López Soto, que tindrà lloc a Barcelona a finals del 2013. Així mateix, s’ha iniciat un projecte per desenvolupar un centre de formació professional, una iniciativa que respon a la política ministerial de generació d’entorns integrats de formació professional en els CEI i en la qual participen el Biopol’H i l’Ajuntament de l’Hospitalet.

En aquest primer any i mig, el HUBc ha configurat el nucli del campus i n’ha definit el funcionament i el model de govern. L’atenció que s’ha dedicat a la comunicació s’ha traduït en la posada en marxa d’un nou web i la creació d’un perfil a Twitter i Facebook.

Abril 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email