La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio de 2017, dedicada a les malalties infeccioses, finançarà un total de 36 projectes de recerca científica d’excel·lència, entre els quals figuren dos liderats per metges de l’Hospital de Bellvitge i investigadors de l’IDIBELL. El primer, encapçalat per Dr. Jordi Carratalà, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’hospital, avaluarà l’impacte de les proves moleculars integrals per reduir l’ús d’antibiòtics en la pneumònia adquirida a la comunitat mitjançant un assaig controlat aleatori. Ha rebut 199.974 euros de finançament.

Foto de família dels científics que rebran finançament de La Marató 2017

De la seva banda, el segon projecte, que lidera el Dr. Miguel Santín, responsable de la Unitat de Tuberculosi i Patologia Importada de l’Hospital de Bellvitge, se centrarà en les reversions d’una prova d’alliberament d’interferon-γ (QuantiFERON-TB Gold Plus) en l’estudi de contactes de tuberculosi. El treball compta amb 83.473 euros de finançament.

A l’edició 2017 de La Marató s’hi van presentar 214 projectes, que van ser avaluats per 103 científics d’àmbit internacional especialistes en malalties infeccioses en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l’avaluació la va dur a terme l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut.

D’acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir 8.302.384 euros entre els 36 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència.

31 d’octubre

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email