La sessió, de caràcter científic i divulgatiu, va coincidir amb la celebració del Dia Mundial de l’ELA

La Unitat de Neuromuscular de l’Hospital Universitari de Bellvitge va organitzar el 21 de juny passat una Jornada d’Actualització en Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), coincidint amb la celebració del Dia Mundial d’aquesta malalatia.

Durant la jornada es van posar en comú els últims avenços científics i els diferents tractaments mèdics existents d’aquesta patologia altament invalidant i de mal pronòstic. Al mateix temps, la sessió va servir per sensibilitzar la societat i les autoritats, i per expressar la necessitat de crear unitats multidisciplinars de tractament que incloguin diferents professionals.

L’acte va ser inaugurat per l’alcalde de l’Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, entre d’altres autoritats, i va comptar amb la presència d’alguns dels principals especialistes de casa nostra, així com amb la destacada experta de la Universitat de Sheffield Janine Kirby.

L’ELA afecta prop 500 persones a Catalunya. Ataca les neurones encarregades de controlar els músculs voluntaris, de forma que amb el temps es perd la capacitat cerebral per generar i controlar el moviment voluntari. La Unitat de Neuromuscular de l’Hospital de Bellvitge és un dels equips punters a Catalunya l’Estat espanyol en el seu tractament i investigació.

Hospital Bellvitge : EHUB :: Jornada Esclerosi lateral amiotròfica

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email