Participants en el campus de Rec in your memory a Louga

Participants en el campus de Rec in your memory a Louga

La tècnic del Laboratori Clínic Belén Fernández García ha participat aquest estiu en un campus per a nens a la localitat de Louga, al Senegal, organitzat per l’ONG Rec In Your Memory.

Rec In Your Memory és una entitat fundada fa uns tres anys a l’Hospitalet de Llobregat per un entrenador de bàsquet que, després de conèixer un jove jugador de la localitat de Louga, va decidir impulsar un projecte que permetés als infants senegalesos accedir a una millor formació esportiva i, alhora, ajudar-los també en l’educació i altres aspectes com ara el sanitari.

Divuit cooperants d’aquesta entitat van organitzar el passat juliol un campus específic de bàsquet i un altre d’activitats i jocs populars al carrer i a l’escola per a nens d’aquesta localitat. La Belén, que va participar en aquesta darrera activitat, explica que els nens amb els quals van treballar “en molts casos no estaven ni escolaritzats”. Van viure moltes experiències noves per a ells, per exemple “la de conèixer i jugar per primera vegada amb un objecte tan quotidià per a nosaltres com és un globus”.

A través del mateix projecte, han donat també a les entitats de la localitat nombrós material educatiu i assistencial. Bellvitge Solidari hi ha contribuït amb un donatiu de material sanitari.

La Belén, que actualment estudia l’últim curs d’infermeria, explica que ja s’han establert contactes amb l’Hospital de Louga per poder iniciar l’estiu vinent una iniciativa de cooperació sanitària que inclogui l’enviament al centre de metges i infermeres. D’aquesta manera, assegura, s’anirà ampliant el radi d’acció d’una organització “encara jove però amb molta empenta i ganes d’ajudar”.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email