El passat 30 de juny, va tenir lloc a la Regió Sanitària de Barcelona, del Servei Català de la Salut, la reunió de desenvolupament del conveni de cooperació en el tractament mèdic del càncer de recte, signat el novembre passat pels directors gerents de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Consorci Sanitari del Garraf.

Conveni de coordinació del tractament del càncer de recte entre l’HUB, l’ICO, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Consorci Sanitari del Garraf

Van assistir a la reunió diferents representants de les direccions i serveis de cirurgia de les institucions signatàries. Per part de l’Hospital Universitari de Bellvitge, hi va assistir el cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva, Dr. Sebastiano Biondo.

Durant la trobada, es van debatre i concretar els fluxos de pacients que han de ser derivats a la Unitat Funcional de Càncer Colorectal de l’HUB i l’ICO des del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès (Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès), i el Consorci Sanitari del Garraf (Hospital Residència Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, i Hospital Sant Antoni Abat, a Vilanova i la Geltrú).

El tractament càncer de recte per part d’un equip multidisciplinari especialitzat com és la Unitat Funcional de Càncer Colorectal de l’HUB-ICO, on estan integrats cirurgians, oncòlegs, patòlegs, radiòlegs i radioterapeutes, entre d’altres especialistes, garanteix una atenció òptima en el diagnòstic, tractament preoperatori, cirurgia i seguiment de la malaltia, fet que té un impacte positiu en termes de recurrència local i metàstasi. Per aquest motiu, és fonamental que, des del moment de la primera sospita, el malalt sigui derivat des del centre comarcal fins a l’hospital terciari.

Aquest acord forma part del conjunt de convenis signats en els darrers dos anys per l’HUB amb els hospitals comarcals de la seva àrea d’influència com a centre terciari, per tal de garantir un flux coordinat i efectiu dels pacients amb patologia complexa.

Agost 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email