Consells per a un ús saludable de l'aire condicionat

Arribada la temporada d’estiu i amb les onades de calor constants que fan que el termòmetre no deixi de marcar durant tot el dia temperatures al voltant dels 30 graus, l’aire condicionat s’ha convertit en el nostre millor aliat. Un aparell de gran ajuda en els moments de calor extrema, però que pot arribar a ser un perill per a la salut si no l’utilitzem de manera adequada.

Fer abús de l’aire condicionat pot provocar efectes negatius en el nostre organisme. Des de refredats, tos o faringitis, fins a contractures musculars i mal de cap, són algunes de les malalties que poden esdevenir si no controlem la temperatura programada o si deixem que el raig d’aire incideixi directament en el nostre cos. El Dr. Jesús Muniesa, director del CAP Sant Just Desvern, advertia dijous 16 de juliol al Telenotícies de TV3 l’augment de les visites a causa del mal ús de l’aire condicionat. Els termòstats per sota dels 23 graus incrementen el fred, però també ressequen l’ambient i això augmenta les possibilitats de patir alguna infecció respiratòria, lumbàlgies o irritacions dels ulls i de la pell.

Un altre aspecte que cal tenir en compte és la neteja de l’aparell d’aire condicionat. Si el manteniment és inadequat, aquest pot contenir gèrmens, bacteris o virus, els quals es poden propagar amb l’aire i incidir en els processos gripals.

Consells per fer un ús saludable de l’aire condicionat

  • És recomanable programar l’aparell d’aire condicionat entre els 23 i 24 graus de manera constant, ja que fora d’aquesta franja l’aire no és confortable i, a més, suposa un malbaratament de recursos.
  • S’ha d’evitar que el raig d’aire incideixi directament en la nostra pell, sobretot aquelles zones no cobertes per la roba, com poden ser la cara, el coll, el pit, la zona abdominal o la lumbar.
  • És imprescindible realitzar un bon manteniment de l’aparell, ja que la falta de neteja dels filtres pot provocar problemes en les vies respiratòries, com faringitis, refredats, infeccions respiratòries i, fins i tot, problemes gastrointestinals.
  • En el cotxe, l’aire condicionat s’ha d’encendre de manera progressiva un cop s’hagi aconseguit disminuir la temperatura ambient de dins del cotxe amb les finestres baixades.
Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email