Un centenar de fumadors disposats a fer una primera visita a la Unitat de Tabaquisme i més de 60 cooximetries (mesura de la presència de monòxid de carboni a les inspiracions) és el balanç del treball de les professionals d’infermeria i els voluntaris a l’Hospital Universitari de Bellvitge en el Dia Mundial Sense Tabac.

Durant tot el matí s’ha ofert orientació i informació sobre el beneficis d’esdevenir exfumador a dues taules situades al vestíbul de l’edifici principal i a Consultes Externes de l’HUB. A banda d’assessorar sobre els beneficis per a la salut i l’estalvi econòmic que suposa deixar de fumar, a la taula situada a Consultes Externes s’oferia la possibilitat de realitzar una cooximetria. Aquest senzill control permet veure de forma immediata la quantitat de monòxid de carboni present a les inspiracions d’una persona i té una relació directa amb el tabaquisme.

La celebració del Dia Mundial Sense Tabac ha estat el colofó de la XXVII Setmana Sense Fum, impulsada per la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar l’hàbit tabàquic i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email