La intervenció ha estat considerada com una de les ‘millors idees de l’any’

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que dirigeix el Dr. Eduard Castells, ha estat reconegut amb un dels premis Millors idees de l’any, que concedeix anualment Diario Médico, per l’implantament d’un dispositiu d’assistència ventricular el passat mes de juny a la pacient Maria Cinta Barberà.

El premi va ser recollit pel cap del Servei, Dr. Eduard Castells, en un acte que va tenir lloc el passat 26 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya.

Aquests premis atorgats per Diario Médico reconeixen la tasca de persones, institucions o empreses que, amb la seva aportació, han ajudat a millorar la medicina, l’assistència sanitària o la salut al llarg del 2007.

La intervenció va consistir en l’implantament d’una turbina axial de 120 mil·límetres de longitud per 30 de diàmetre, anomenada INCOR, que substituïa el funcionament del ventricle esquerre del cor. Aquest dispositiu permetia per primera vegada realitzar un suport de la funció cardíaca sense límit temporal.

Posteriorment, els cardiòlegs van constatar que l’activitat del dispositiu artificial havia permès millorar molt significativament la funció del cor de la pacient, amb l’expectativa que pogués continuar funcionant sense ajuda mecànica. Aquest fet, unit als riscos i les incomoditats del manteniment i el monitoratge de l’implant, van aconsellar procedir a la seva extracció.

La pacient, Maria Cinta Barberà, va explicar el 30 d’octubre passat la seva experiència poc abans de ser donada d’alta en una roda de premsa que va aixecar una gran expectació.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email