Celebració de la XVI Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac

L’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans i els centres de la Direcció d’’Atenció Primària Costa de Ponent van organitzar la setmana passada un llarg seguit d’activitats amb motiu de la XVI Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac.

Els dos centres hospitalaris van instal·lar taules d’informació als ciutadans sobre els perjudicis de l’hàbit tabàquic, en les quals també es van realitzar cooximetries per mesurar la presència de monòxid de carboni als pulmons.

Per la seva banda, els centres d’atenció primària van desplegar una variada activitat. En molts d’ells s’hi van instal·lar també taules informatives amb la realització de cooximetries, i hi van tenir lloc iniciatives com ara tallers i xerrades comunitàries adreçades tant a adults com a joves. Els professionals es van desplaçar també a altres punts de les seves poblacions i a escoles i instituts per fer promoció dels hàbits de vida saludable.

A les consultes es van reforçar els consells sobre el tabaquisme i es van fer enquestes sobre l’hàbit de fumar. Es van recollir i exposar missatges d’exfumadors explicant les seves motivacions i les eines que els havien ajudat, i es van organitzar concursos i jocs infantils i mostres de dibuixos de nens sobre els perills del tabac.

Molts professionals van portar durant la setmana el distintiu Et puc ajudar a deixar de fumar i es van adherir a la iniciativa de la prescripció de la recepta Deixar de fumar.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email