Intervenció quirúrgica amb monitoratge a l'Hospital de Bellvitge realitzada en el marc del Curs

Intervenció quirúrgica amb monitoratge a l'Hospital de Bellvitge realitzada en el marc del Curs

L’Hospital Universitari de Bellvitge acull fins dissabte una nova edició del prestigiós Curs de monitoratge neurofisiològic intraoperatori, dirigit per la Dra. Isabel Fernández Conejero. El Curs forma part del Màster d’Electrodiagnòstic Neurològic de la Universitat de Barcelona, que organitzen biennalment especialistes de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Clínic de Barcelona. Entre el professorat hi ha experts mundials com el Dr. Vedran Deletis, director de Neurofisiologia Intraoperatòria de l’Institut de Neurologia i Neurocirurgia del Beth Israel Medical Center de Nova York. També hi participen diversos especialistes de l’Hospital de Bellvitge, que des de fa anys és referent en aquesta tècnica.

El monitoratge neurofisiològic intraoperatori és un procediment complex que es porta a terme durant una cirurgia d’alt risc per examinar el desenvolupament de les diferents funcions cerebrals i medul•lars al llarg de la intervenció. El neurofisiòleg, present a quiròfan durant tota l’operació, se serveix de diferents instruments d’estimulació i de detecció dels potencials riscos per assessorar el cirurgià de qualsevol perill. D’aquesta manera, sovint s’aconsegueixen prevenir situacions que portarien a danys irreversibles del sistema nerviós, dèficits neurològics, o persistència de seqüeles derivades de la intervenció quirúrgica. Actualment el monitoratge neurofisiològic intraoperatori s’aplica principalment a determinades intervencions de neurocirurgia i traumatologia.

La Dra. Isabel Fernández Conejero, que va ser pionera a casa nostra en aquest procediment, explica que la tècnica “està coneixent una difusió molt ràpida en els darrers anys”, i posa en relleu el posicionament de l’àrea de Neurofisiologia del Servei de Neurologia de l’Hospital de Bellvitge “com un dels pols d’atracció d’especialistes que volen venir a formar-se en aquesta activitat”.

Aquest any, el Curs de monitoratge neurofisiològic intraoperatori ha duplicat el nombre de participants, amb un total de 60 assistents (neuròlegs i neurofisiòlegs) provinents de tot Espanya i Llatinoamèrica. També ha incrementat el nombre de retransmissions en directe d’intervencions quirúrgiques, a través de les quals els participants poden analitzar i comentar en directe tot els aspectes de la tècnica.

6 d’abril de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email