Un moment de la jornada "Hooked on WiFi" celebrada a Bellvitge

Un moment de la jornada "Hooked on WiFi" celebrada a Bellvitge

Alguns dels màxims experts mundials en addiccions comportamentals van participar dimecres a la jornada Hooked on WiFi, organitzada pel Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge-IDIBELL i pel programa COST (European Cooperation in Science & Technology), amb la col·laboració de CIBERobn i CIBERsam.

La jornada va ser inaugurada pel Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, i el Dr. Josep Manuel Menchón, cap del Servei de Psiquiatria de l’HUB, i va comptar també en la presentació amb la Dra. Naomi Fineberg, de la Universitat de Hertfordshire, que presideix l’acció COST “European Network for Problematic Usage of the Internet” i el Dr. Joseph Zohar, de la Universitat de Tel Aviv, vicepresident d’aquesta iniciativa.

Les xerrades es va obrir amb una conversa al voltant de l’experiència d’una persona que ha viscut de prop aquesta problemàtica, conduïda per la Dra. Susana Jiménez-Murcia, cap de la Unitat d’Addiccions Comportamentals de l’HUB, i presentada pel Dr. Josep M. Menchón.

A continuació, el Dr. Marc Potenza, de la Universitat de Yale, va parlar dels models i mecanismes neurobiològics de l’addicció a Internet. El Dr. Potenza va ser presentat pel Dr. Matthias Brand, de la Universitat de Duisburg-Essen. Per tancar la jornada, Jon Grant, de la Universitat de Chicago, va parlar sobre els diferents tractaments de l’ús problemàtic d’Internet. El Dr. Grant va ser presentat pel Dr. Eric Hollander, del Montefiore Medical Center de l’Albert Einstein College of Medicine de Nova York.

La trobada va tenir un gran èxit d’assistència i va servir per donar projecció pública als treballs i als debats que s’estan portan a terme en el marc de l’acció COST “European Network for Problematic Usage of the Internet”, amb la qual es pretén reunir l’evidència científica proporcionada des de diferents àmbits de recerca i traduir-la en un programa que permeti desenvolupar intervencions més efectives per afrontar aquesta problemàtica d’importància creixent en la nostra societat.

11 d’octubre de 2018

Comments are closed.

Home | eHub | Email