Avenços en recerca i innovació i tallers formatius en el Congrés d’endoscòpia respiratòria i pneumologia intervencionista

Els passats dies 19 i 20 d’abril, va tenir lloc al campus de Bellvitge el XIX Congrés de l’Asociación Española de Endoscopia Respiratoria y Neumología Intervencionista (AEERNI), organitzat pel Dr. Antoni Rosell, cap de secció d’Endoscòpia Respiratòria del Servei de Pneumologia.

El congrés va reunir 139 assistents, entre pneumòlegs, cirurgians toràcics i professionals d’infermeria interessats a conèixer les últimes novetats i tendències en recerca i innovació, els nous equips i instrumentals, i a instruir-se de forma personalitzada en la secció de workshops.

Mentre que les conferències i comunicacions orals van desenvolupar-se a l’Hotel Hesperia Tower, els tallers van ocupar, a part de l’hotel, tant la sala de dissecció com l’estabulari de la Universitat.

Aquest enfocament docent va marcar significativament el caràcter d’aquesta reunió, ja que els 11 workshops paral·lels van ocupar la meitat del programa científic i estaven oberts a tots els congressistes sense cost afegit.

El comitè científic va atorgar el premi a la millor comunicació mèdica a la Dra. Noelia Cubero, del Servei de Pneumologia de l’HUB, per un estudi sobre la utilizació del broncoscopi ultrafí en el diagnòstic del nòdul pulmonar perifèric, i el premi a la millor comunicació d’infermeria a la Sra. Raquel Hernández Espigares, també del Servei de Pneumologia de l’HUB, per un estudi sobre el control de la contaminació en els broncoscopis flexibles.

Juny 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email