Avenços en la cirurgia combinada mínimament invasiva de la cataracta i el forat macular

El passat 15 de febrer, va tenir lloc a l’Hospital Universitario La Paz de Madrid una jornada de cirurgia oftalmològica en directe en la qual va participar el Dr. Lluís Arias, cap de la secció de Retina del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

El Dr. Arias va realitzar una cirurgia combinada de facovitrectomia (extracció combinada del cristal·lí i del vitri) en un pacient amb cataracta i forat macular. Concretament, va portar a terme una nova tècnica quirúrgica de facoemulsificació microincisional i de vitrectomia amb microcànules valvulades.

La cirurgia es va poder seguir en directe des de l’auditori de l’Hospital Universitario La Paz, on un moderador va traslladar al cirurgià les preguntes dels assistents. Així mateix, es va transmetre també a través d’una plataforma on-line a la qual es van connectar 20 hospitals del territori espanyol.

La cirurgia vitreoretiniana és un camp de l’oftalmologia que ha experimentat un gran desenvolupament en els darrers temps, a la recerca de procediments més segurs i eficaços. En aquest cas, la intervenció va combinar la facoemulsificació (fragmentació i aspiració del cristal·lí) amb incisions mínimes, i l’ús, per a l’extracció del vitri, de petits tubs (microcànules valvulades) a través dels quals el cirurgià introdueix fins a la cavitat vítrea els instruments utilitzats en la vitrectomia. Així, s’elimina la necessitat d’algunes incisions i sutures, fet que possibilita una recuperació postoperatòria més ràpida.

Juny 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email