El passat 19 de novembre, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Consorci Biopol de l’Hospitalet de Llobregat van signar un acord marc de col·laboració. Aquest conveni permetrà la integració de grups de recerca del CSIC a l’espai Biopol’H i facilitarà la construcció d’un nou edifici on s’ubicarà l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB).

El president de la Generalitat, José Montilla, va presidir l’acte de signatura d’aquest conveni, que van firmar, d’una banda, la presidenta del Consell rector de Biopol’H i consellera de Salut, Marina Geli, i de l’altra, el president de l’Agència Estatal del CSIC, Rafael Rodrigo. A l’acte hi va assistir també l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín.

Tots ells van coincidir a destacar la importància de sumar esforços per tirar endavant un projecte com Biopol’H, constatant que la col·laboració amb el CSIC és un impuls fonamental per convertir-ho en un projecte referent per a Catalunya, Espanya, la regió mediterrània i el món.

Amb la signatura d’aquest conveni, les parts manifesten el seu desig d’integrar el CSIC al Biopol’H. Entre les clàusules de l’acord, hi ha la intenció de realitzar estudis i executar projectes i programes d’investigació i desenvolupament en les àrees científiques d’interès comú, així com possibilitar l’assessorament recíproc, el suport mutu i l’intercanvi d’informació.

També s’estableixen les pautes generals per a la cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic, i per a l’intercanvi i col·laboració de professionals, i per a la creació d’unitats mixtes d’investigació i desenvolupament.

___________________________________________________

Notícies relacionades

El Biopol’H concentrarà en dos anys 1.200 investigadors (25/09/2009)

L’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) s’integra a l’espai Biopol’H (08/10/2010)

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email