Acord entre l’HUB i els hospitals de Tarragona, Reus i Tortosa sobre els fluxos de pacients amb càncer de pulmó

L’Hospital Universitari de Bellvitge i els hospitals de Tarragona, Reus i Tortosa han establert uns acords sobre els fluxos de pacients en l’especialitat de Cirurgia Toràcica i, més concretament, sobre el procés de tractament del càncer de pulmó. L’HUB és l’hospital de referència per als processos assistencials d’alta complexitat a les regions de Tarragona i Tortosa.

Els acords han estat desenvolupats pel Dr. Miquel Carbonell (director mèdic de l’Hospital Universitari Joan XXIII), el Dr. Albert Salazar (director mèdic de l’HUB), la Dra. Pilar Closa (directora mèdica de l’Hospital Sant Joan de Reus), el Dr. Salvador Pallejà (director mèdic de l’Hospital Universitari Verge de la Cinta), i els responsables assistencials dels hospitals de les especialitats corresponents (Dr. Canalís, Dr. Dorca i Dr. Moya, Dr. Baeta i Dr. Manresa, respectivament).

La decisió principal, des del punt de vista organitzatiu, ha estat la creació d’una Unitat Funcional Territorial única de Cirurgia Toràcica en el Camp de Tarragona (Reus/Tarragona), amb la referència terciària del Servei de Cirurgia Toràcica de l’HUB i de la Unitat Funcional de Càncer de Pulmó de l’HUB/ICO. A partir d’aquí, s’ha establert una llista detallada de la cartera de serveis de Cirurgia Toràcica que oferiran la Unitat Funcional del Camp de Tarragona o bé l’HUB com a centre terciari de referència.

Aquesta iniciativa s’inscriu en el conjunt d’acords i convenis que la Direcció Mèdica de l’HUB ha impulsat en els darrers anys amb diferents hospitals de la nostra àrea d’influència.

Maig 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email