Actuació de Chino & The Big Bet + Big Dani Pérez a l'Hospital de Bellvitge

Actuació de Chino & The Big Bet + Big Dani Pérez a l'Hospital de Bellvitge

Humanitzar les estades hospitalàries a través de la música en directe per a pacients, familiars i professionals. Aquesta és la raó de ser d’un projecte que han presentat aquesta setmana l’Hospital de Bellvitge i l’associació Música en Vena, una entitat sense ànim de lucre que fomenta l’ús de la música amb finalitats terapèutiques.

El projecte, encara en la seva fase inicial, contempla la realització d’un mini concert cada mes a partir de setembre en algun dels espais assistencials de l’hospital. Les Unitats de Cures Intensives, Diàlisi i el Servei de Psiquiatria són alguns dels primers punts on s’efectuaran aquests microconcerts dirigits principalment a pacients i familiars, encara que també en podran gaudir els professionals del centre. Les actuacions corren a càrrec de músics voluntaris que interpreten diferents gèneres musicals i s’adapten a les necessitats específiques de cada entorn.

Encarna Grifell, directora de Planificació Estratègica de la Gerència Metropolitana Sud, ha subratllat en l’acte de presentació que l’acord amb Música en Vena encaixa en el projecte d’humanització de l’Hospital de Bellvitge, destinat a millorar l’experiència de l’estada hospitalària de pacients i familiars. “És molt engrescador posar en marxa una iniciativa que posa en contacte el món de la música i la salut”, ha assegurat. La voluntat és iniciar aquest projecte a l’Hospital de Bellvitge i poder traslladar-lo després a l’Hospital de Viladecans, ja que ambdós centres formen part de la mateixa Gerència Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut.

La col·laboració amb Música en Vena ha estat possible gràcies al conveni marc que l’entitat va signar el 2017 amb l’Institut Català de la Salut, que significava l’inici de la seva expansió a Catalunya després de 5 anys d’experiència a hospitals de Madrid.

Maria Suárez, directora d’Estratègia de Música en Vena, ha destacat el valor de la música com a teràpia complementària i els excel·lents resultats obtinguts en els microconcerts realitzats fins a la data. L’associació també treballa impulsant una investigació científica pionera a Europa sobre els efectes curatius de la música.

La presentació de l’acord entre l’Hospital de Bellvitge i Música en Vena s’ha fet aquest dimecres a la sala d’actes del centre amb un concert a càrrec de Chino & The Big Bet i el saxofonista Big Dani Pérez, de l’Escola de Blues de Barcelona, que han entusiasmat els professionals del centre amb el seu blues, swing i jazz manouche d’estil inconfusible.

21 de juny de 2018

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email