El Curs d’Excisió Total del Mesorecte ha estat auspiciat per l’Associació Espanyola de Cirurgians

Cirurgians i altres especialistes d’una desena d’hospitals catalans i de la resta de l’Estat es van reunir els dies 3 i 4 de maig a l’Hospital de Bellvitge per perfeccionar el domini d’una tècnica que permet obtenir millors resultats en el tractament del càncer de recte.

El Curs sobre Implantació de l’Excisió Total del Mesorecte, auspiciat per l’Associació Espanyola de Cirurgians, va ser impartit principalment per cirurgians, radiòlegs i anatomopatòlegs de Noruega, país on anteriorment un projecte docent de característiques similars va aconseguir uns resultats espectaculars.

La tècnica d’extirpació total del mesorecte és un dels progressos més importants dels últims anys en la cirurgia del càncer. Per dominar-la es necessita un procés d’aprenentatge, així com un instrumental adequat, canvis en l’organització dels equips multidisciplinaris, en l’avaluació anatomopatològica, en les indicacions del tractament addicional, etcètera.

En els propers quatre anys, l’Associació Espanyola de Cirurgians té previst ensinistrar en aquesta tècnica els equips de 84 hospitals. Aquestes sessions han format part de la segona promoció d’aquests cursos. L’equip de l’Hospital de Bellvitge es va formar en la primera promoció.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email