La Dra. Figuerola amb Roberto Estefano en l'acte de lliurament del mural

La Dra. Figuerola amb Roberto Estefano en l'acte de lliurament del mural

L’artista argentí Roberto Estefano Lagarrigue ha regalat aquesta setmana un mural pictòric a l’Hospital Universitari de Bellvitge. L’obra, de grans dimensions, porta per títol “El Big Bang” i representa dues mirades contraposades sobre l’origen de l’univers; una de caire espiritual i l’altra de caire agnòstic.

La donació es va fer dilluns al migdia a l’Hospital en un acte presidit per la gerent de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS, la doctora Montserrat Figuerola. També hi va ser present el subdirector del Procés Assistencial i Alternatives a l’Hospitalització, el doctor Javier Tapia, que ha fet de pont entre l’artista i el centre.

Roberto Estefano Lagarrigue és veí de l’Ametlla del Vallès, però treballa com a enginyer industrial en una empresa de Viladecans i se sent molt proper al territori. “Amb la donació d’aquest mural he volgut retornar a Catalunya tot el que Catalunya m’ha donat”, ha explicat. L’argentí resideix a casa nostra des de fa 17 anys i actualment també treballa amb un mural per a l’Institut Català d’Oncologia de l’Hospitalet de Llobregat.

El mural donat a l’Hospital de Bellvitge és de grans dimensions (1,44 x 2,36m) i està fet amb una tècnica única en el món: punts i ratlles traçats amb llapis de mines de 0,5 mm. El procediment és tan laboriós que l’autor ha trigat 4 anys a tenir-lo acabat. En aquest temps, Roberto Estefano ha aprofitat cada dia la seva estona de dinar a l’empresa per pintar “El Big Bang”. En total, han estat mil hores de feina per una causa cent per cent altruista. La bona relació de l’artista amb el doctor Javier Tapia i el seu sentiment de gratitud envers Catalunya han fet que una obra que inicialment estava destinada a anar a Hamburg (Alemanya) hagi acabat a l’Hospital de Bellvitge.

Roberto Estefano té creacions repartides pertot el món, des d’Austràlia fins a Israel, passant per la seva Argentina natal o localitats més properes com la Garriga o l’Ametlla.

En l’acte d’entrega del mural, la doctora Montserrat Figuerola va agrair molt especialment a Roberto Estefano el seu gest amb l’Hospital de Bellvitge i va reconèixer la vàlua artística i humana de l’artista.

18 de juliol de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email