Jornada d'unitats funcionals de càncer

Jornada d'unitats funcionals de càncer

El dimarts 1 de desembre es va celebrar a la sala d’actes de l’Institut Català d’Oncologia la II Jornada de ‘benchmarking’ de les unitats funcionals d’atenció oncològica de l’HUB i l’ICO. Com la primera edició, la trobada va servir no només per actualitzar coneixements clínics, sinó també per reforçar les sinergies entre les diferents unitats funcionals implicades en l’objectiu comú d’oferir una atenció oncològica d’excel·lència.

L’acte va ser inaugurat pel Dr. Rafael Máñez, director assistencial de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i la Dra. Candela Calle, directora general de l’Institut Català d’Oncologia. La primera part de la reunió va incloure una taula rodona amb representants dels comitès de tumors cutanis, de pàncrees i d’hepatocarcinoma que va ser moderada pel Dr. Jordi Trelis, director assistencial de l’ICO.

A continuació va tenir lloc una conferència del Dr. Josep Maria Borràs i, en la sessió de tarda, els coordinadors i representants de les deu unitats funcionals van presentar les darreres innovacions i avenços en les seves respectives disciplines.

Les Unitats Funcionals són un recurs que, davant d’una sospita de càncer, organitza l’atenció per arribar a un diagnòstic amb la màxima rapidesa i a un consens sobre l’estratègia del tractament que cal seguir. Els professionals implicats de l’ICO i l’HUB treballen de forma interdisciplinària amb aquest recurs des de fa més de 20 anys, i les dues institucions el consideren un element fonamental de sinergia que els posiciona com a referents.

Desembre de 2015

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email